Campagne voor progressief migratiebeleid

Van crisis naar crisis: we hebben er allemaal last van >

Over één ding zijn we het (bijna) allemaal eens: het gaat niet zo lekker in Nederland. We tuimelen van crisis naar crisis. Onze boodschappen zijn duur, we kunnen geen huis vinden en onze kelders staan onder water. 

Wijzen naar een zondebok is geen oplossing >

De politiek komt niet met oplossingen, maar wijst naar een groep mensen die de schuld krijgen voor al deze problemen: nieuwkomers. Nieuwkomers, migranten, zijn geen zondebok - het zijn mensen. Mensen die ook last hebben van de opeenstapeling van crisis na crisis.

Verschuif het gesprek

Grenzen hoger optrekken en minder geld naar asielopvang, maken onze boodschappen niet goedkoper. Zorgen niet voor nieuwe woningen en zetten onze kelders zeker niet droog. We moeten het gesprek verschuiven. We gaan deur tot deur om te praten over onze zorgen en de oplossingen die ons allemaal helpen.   

Beweging bouwen

Samen bouwen we door het hele land aan groepen die huis aan huis gesprekken voeren. Lokale groepen trainen nieuwe mensen, leggen verbinding met buurtmedewerkers en vormen een gemeenschap waarin mensen veilig kunnen leren en werken aan verandering. Doe je mee?

200+

gesprekken gevoerd

10+

trainingen gegeven

3

lokale groepen opgezet