De beweging

Wij zijn Deep Canvassing Nederland. De beweging die huis aan huis gesprekken voert over en in onze verdeelde maatschappij. Terwijl Den Haag praat in cijfers, gaan wij het persoonlijke gesprek aan. Want alles wat politiek is, is persoonlijk. Politieke keuzes raken ons allemaal. 

Deep Canvassing Nederland is onderdeel van de bredere progressieve beweging in Nederland. We maken keuzes samen met onze canvassers en in nauw contact met andere groepen. 

Rollen

Wij hebben een duidelijke structuur. Bij Deep Canvassing Nederland begin je altijd als deep canvasser zodat je kennismaakt met de gespreksvoering. Daarna kan je meer doen, zoals trainen of je lokale team coördineren. 

Deep Canvasser

Als canvasser ga je regelmatig je buurt in om gesprekken te voeren over gepolariseerde onderwerpen. Dit doe je samen in een duo en met een team. 

Trainer  

Jij bent als canvasser begonnen en wil meer doen voor de beweging. Je vindt het leuk om training te geven en kan enthousiast vertellen over jouw eigen ervaring met deep canvassing gesprekken. 

Gesprekken trekker 

Jij bent als canvasser begonnen en wilt meer doen in jouw omgeving. Jij bouwt aan een team van enthousiaste canvassers door nieuwe mensen welkom te heten en gespreksmomenten te initiëren.

Lokale teams

Hier zijn lokale Deep Canvassing teams actief. Volg een training zodat je binnenkort kan aansluiten met het voeren van gesprekken. 

183

canvassers zijn getraind

8

teams zijn gestart

De organisatie

In de zomer van 2023 sprong Deep Canvassing Nederland in een gat in de progressieve tactieken van Nederland. Wat miste was progressieve één-op-één gespreksvoering over gepolariseerde onderwerpen.  

Met Bruno, Eefje en Pippi heeft het coördinerend kernteam van Deep Canvassing Nederland  vooralsnog drie vrijwillige medewerkers. Het kernteam heeft als functie de beweging van canvassers te ondersteunen.

De Stichting Deep Canvassing Nederland bestaat sinds november 2023. Kijk op ‘Steun ons’ hoe je ons financieel kunt helpen. 

Het bestuur - van de Stichting Deep Canvassing Nederland

Een stichting kan niet bestaan zonder bestuur. Het bestuur van Deep Canvassing Nederland geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het kernteam en voert formaliteiten uit voor het onderhouden van de stichting. Joep Karskens en Nadima Zarifi vormen het bestuur van Deep Canvassing Nederland.