Updates

De campagne: in gesprek over migratiebeleid

In juli viel het kabinet: de politiek kon het niet eens worden over migratiebeleid. Heel Nederland lijkt er wat van te vinden. De kranten staan er vol van en onderzoekers en journalisten strooien met feiten en cijfers. Maar migratiebeleid gaat over mensen, niet over cijfers. Over mensen die zijn gevlucht. 

Maar ook over mensen in Nederland die zich zorgen maken over het land en de toekomst.  Nederland verandert snel. We moeten veel oplossen: het tekort aan woningen, de energietransitie, het stikstofprobleem, de stijgende prijzen in de supermarkt. Dat is spannend. Maar dit mag nooit leiden tot discriminatie en uitsluiting van mensen die veiligheid het hardste nodig hebben. 

 Nederland moet een veilige plek zijn voor mensen die hier naartoe komen en een veilige plek zijn voor mensen die hier al zijn. Dat hoort bij elkaar. Niet tegenover elkaar. Daarom gaan wij niet langer in discussie, maar in gesprek over migratiebeleid. Van mens tot mens. Tot aan de verkiezingen voeren wij duizenden gesprekken over migratibeleid. Praat je mee?